Monday, April 9, 2012

Grekisk middag när det är som bäst

Vi hade blivit rekommendeade en Grekisk Taverna i byn. Den låg lite udda till och vi hade inte upptäckt den själva. Men oj vad gott det va. Först fick vi den sortens sallad grekerna själva äter hela vintern när det inte finns så mycket färska grönsaker. Den bestod av kokt spenat samt rödbetsstjälkar som hade legat i vinäger och olivolja och serverades lite ljummen. Gott gott. Sen fick vi fisk, bacalau, alltså torkad och saltad fisk, som var friterad och serverad tillsammans med ett potatismos smaksatt med olivolja och vitlök. Alltsammans sköljdes ner med ett par glas av Tavernans egna Retsinavin.
Efterätten en ljummen hemlagad chockladkaka med husets vaniljglass.
Detta var långt ifrån de osande souvilakispetten och den stekta potatisens Grekland.

1 comment:

  1. Låter väldigt gott.
    Här i Göteborg har det regnat hela dagen.

    ReplyDelete