Sunday, October 20, 2013

Arbetsplatsträff 3

APT 3

2013-10-20

Marina Rubicon Lanzarote
Deltagare: Kaptenerna

En avvikelserapport har inkommit till veckans arbetsplatsträff angående sophantering ombord, när segling pågår. Mötet beslutade att rutinen om vad som skall slängas respektive sparas till nästa hamn är helt korrekt. Däremot är rutinen gällande det som skall sparas status oklar. Ett klargörande gällande att köttfärskladdiga plastpåsar och tonfiskkladdiga konservburkar måste rengöras innan de slängs. Mötesdeltagarna är överens och rutinen skrivs om enligt detta beslut.

Vad gällande kosthållningen som legat som utstående punkt på de senaste mötena har det nu beslutats att en ny diet kommer att följas, besättningen kommer i fortsättningen att leva efter mottot, en sund kropp i en sund själ, eller metoden SKSS som den namngivits till.

Vad gäller sömnbehovet, kan det variera mellan olika besättningsmän vid olika tidpunkter, eftersom nattvilan under dygnsseglingar inte blir tillfredsställd hänger ofta trötthetssymtom kvar och kan behövas ”sova ikapp” de första dagarna i hamn. Mötet beslutade dock (fastän motvilligt) att middagslur i hamn inte är ett obligatorium.

Inför nästa möte skall en verksamhetsplan upprättas och de strategiska och operativa målen mätas.

Kaptenerna




11 comments:

  1. Härligt att ni nått ert första etappmål. Nåt har hänt med ruttkartan. Går inte att få upp. Hoppas nån teknikguru kan fixa den.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teknikgurun här. Google hade macklat med hur adressen är konstruerad. Har bytt till den nya. Ska funka nu.

      Delete
  2. Jag gillar fotfotot! Men jag skulle gilla det ännu mer om alla naglar var röda!

    ReplyDelete
  3. Hej! Bra att allt gått bra & ni är framme! Nu vill vi ha en rapport om Marinan är värd et besök även från oss! Är det fullt? Behöver vi slåss om en plats tror ni? 31 fot. Vi är kvar en vecka till här i Rabat. Installationer ombord fortskrider & hamnen är från & med imorgon stängd för att svallet är för stort & surfvågor byggs upp i flodmynningen. Varma hälsningar från Marocko!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Här är inte mer än halvfullt, det är ordning och reda men ganska själlöst. Vi drar vidare på tisdag mt Las Palmas, vi gör ett försök att ankra där, sen blir det Teneriffa.

      Delete
    2. Hej. Åhå. Ja vi har hört mixade tankar om denna plats. Men mest positiva. Några bra ship chandlers? Vi är dock mycket intresserade om hur ankringen på Las Palmas går! En kompisbåt ankrade förra året en månad samtidigt som Arc'en förberedde sig utan att behöva flyttta eller betala, som det ryktas om att man måste göra. Ha det gott! / SusieQ

      Delete
  4. Om man lägger soporna i vacuumpåsar? Då kan dom väl inte lukta, eller?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bra ide Linda, vi stoppar dom även i frysen ibland, bättre brödlös än rådlös eller hur det var

      Delete