Thursday, October 24, 2013

Las Palmas

”-Neej ska ni till Las Palmas ?”, ”där är det omöjligt att få plats nu när det är ARC, och tro att man skall ankra....... det är säkert 100 stycken båtar redan där.”
Så här har det låtit från många vi pratat med, ryktet om att Las Palmas skulle vara helt omöjligt att landa i har spridit sig överallt.
ARC Atlantic Rally for Crusiers som samlar hundratals båtar inför starten i slutet av november har förtur i marinan, och det är ju inte konstigt, dom skall socialisera sig och partaja dagar och nätter. Vi som har lite mindere pretantioner (!) och skall försöka komma iväg över Atlanten före den stora massan, ligger gärna för ankar några dagar.

När vi kom hit imorse efter en nattsegling från Lanzarote kände jag riktigt för första gången att vi är ute på äventyr, och jag sa till Thomas,”-Nu känns det som första gången vi riktigt är på gång, ankarplatsen här ute gav mig känslan hur det är att vara på långsegling.”  

2 comments:

  1. Fantastiskt. Det var det jag anade. En vän låg ju där ankrad en månad förra året precis innan ARC. Vi måste till några affärer där, så vi stannar hursom! När bär det av? Är detta sista stoppet inna överfart? Hälsningar från SusieQ!

    ReplyDelete