Tuesday, October 29, 2013

Måndagmorgon


”-Anastasia, Anastasia”, det är måndagmorgon och vi står precis med första kaffekoppen i handen när jag hör någon ropa på oss utifrån. Vi går ut och får reda på att det är en motorbåt som draggar, och vi ligger precis i hans linje. På motorbåten är ingen ombord, och mannen som kom till oss är på väg dit, han går ombord och lägger ut mer kätting.
Vi försöker att ropa på VHF till marinan, detta tar sin tid då hamnmyndigheten och marinan inte är samma sak, och den ena hänvisar till den andra. Till slut går vårt ärende fram till rätt person och de meddelar att hamnens båt är på väg ut.
Hamnens båt kommer åkande och fortsätter bara förbi oss, han är på väg till en annan båt, sen vänder han in till marinan igen.
Då vi återigen ropar upp dem och frågar varför inget händer, får vi till svar att de kontaktat ägaren som är på väg, men när, det är det ingen som vet.

Manana es una otra dia.

Det verkar som han slutat driva,  vem vet vems ankare han sitter i nu ?

5 comments:

  1. Ännu en cliffhanger - vems ankare är det ?

    ReplyDelete
  2. Eller hur, är det inte stolar som försvinner så är det herrelösa/damlösa båtar som dyker upp. Själv är jag ju självutnämnd språkpolis - un dia heter det, och därmed också otro.

    ReplyDelete
  3. Har en bild på frihetsgudinnan, varför kommer inte den med när jag kommenterar?

    ReplyDelete
  4. Ah, nu såg jag tweeten. Bra att det gick bra.

    ReplyDelete