Sunday, November 3, 2013

Arbetsplatsträff 5

APT 5

2013-10-26

Santa Cruz, Teneriffa
Deltagare: Kaptenerna

Verksamhetsplanen är fortfarande inte upprättad, förra veckans förslag var ej tillfylles, så mötet beslutar att ge planen ytterligare en vecka till.

De strategiska målen gällande Atlantöverfarten börjar ta sin form. Avsegling är nu fastställd till vecka 46. Det är endast några små saker att putsa på och införskaffa. Senaste seglingen mellan Las Palmas och Santa Cruz var en fullträff och blev ett gott genrep inför stundande Atlantsegling. Goda vindar över 10 m/s är ett tänkbart scenario inför kommande överfart.

Deltagare på mötet har efterfrågat utökade spanskakunskaper, hittills har rådande kunskaper varit tillräckliga, men gårdagens restaurangbesök slutade inte riktigt tillfredsställande, då på grund av rådande brist i det spanska kökets fraser. Callo con choritzo betyder ej, tupp med choritzo-korvar, det betyder: komage med choritzokorv.
Ni kan tänka er själva hur denna måltid slutade, mycket kvarlämnande komagar och av detta blir inte måluppfyllelsen med restaurangbesök uppfylld.

Kaptenerna



4 comments:

  1. Mina föräldrar har gjort samma erfarenheter, på franska. De tyckte nog att läkaren i sällskapet borde ha förstått - utifrån sin latin - att vad som beställdes var inälvor. I senapsås. Sistnämnda har som ni förstår inte fått något större utrymme på matbordet sen dess.

    ReplyDelete
  2. Klart att callo betyder tupp! Quando canta el callo negro... - ente faan kan en komage sjunga protestsånger! Pöh!

    ReplyDelete