Friday, August 30, 2013

Handböcker och nöjesläsning

Nedladdningsbara böcker tar mindre plats i bokhyllan ombord. Här hittar vi en del Cruisingguider, och här hittar vi svenska böcker.
Har du ännu fler intressanta länkar till bra läsning, tar vi gärna emot tips.

Wednesday, August 28, 2013

Utrustning

Igår köpte vi en pump, ett oljefilter, en burk avsedd att odla groddar i och sist men inte minst en slickepott. Naturligtvis kan man köpa saker på alla ställen vi skall segla till men ibland känns det som om vi vill ha orginalet så att säga, detta gäller ofta köksredskap.
Så vi säger som Carl Jonas Love Almqvist: Blott Sverige svenska krusbär har. 

Tuesday, August 27, 2013

Nya dekaler



När vi köpte båten 2008 skaffade vi namndekaler från Lindbergs Skyltar i Göteborg.  Namnet på bommen och hemvisten i aktern.








Nu har vi fått en idé om att sätta två QR-koder som dekaler på utsidan vindskyddet. Sagt och gjort, vi hittade ett ställe på nätet där man kunde tillverka sin kod, tog ner det i olika format på USB-sticka, åkte ut till samma skyltfirma. Snabbt enkelt och proffsigt fick hjälp och vips så hade vi nygjorda dekaler i vår hand.
Jättetack till Lindbergs Skyltar för en fantastisk service.

Vad betyder det då? Vad är en QR-kod?
För er som kan läsa av koden kan prova, ni andra får klura lite.

Svaret kommer om några dagar.

Saturday, August 24, 2013

Öppet varv

Nu börjar vi bli resklara, längtar mycket ner till Anastasia i Spanien.
Idag åkte vi till "Öppet varv" i Henån och Ellös, för att inte tappa "båtkänslan". I Henån träffade vi Tobias och Malin som visade upp sitt fantastiska bygge Mea Diva, en Diva 38.2. Det var kul att få se det vackra hantverket på riktigt. Lycka till, än en gång. Vi ses någonstans på de sju haven.



Tuesday, August 20, 2013

Avsked och uppbrott

Idag när jag promenerade "runt berget" tänkte jag tillbaka på gårdagens avskedsfest. Vi har ju ännu ett par veckor kvar hemma, men nu börjar det kännas på riktigt att vi är på väg mot något nytt.
Precis dom här sista dagarna i Augusti när skolor och arbeten har satt igång för de flesta, skall vi bara packa våra väskor och fortsätta sommaren på idel nya ställen. Färdas med och i vårt hem, så praktiskt, men också ganska utsatt. Tankarna rör sig hela tiden framåt, och livet känns just idag mycket gott.

Saturday, August 17, 2013

Fest


På söndag kommer det några på fest, det är mycket att fira nu, födelsedagar och kommande avseglingar.

Tuesday, August 13, 2013

Nytt storsegel beställt


-Nu känns det bra, sa vi med en mun när vi kom ut från segelmakeriet i Mölndal.

Ända sedan seglet havererade strax efter midsommar, har det funnits tusen frågor, tankar och farhågor som cirkulerat i huvudet både natt och dag. Ett fungerande storsegel är lika viktigt som en fungerande maskin.
Nu har vi fått en bra uppgörelse med försäkringsbolaget, och idag har vi lagt en beställning av ett nytt storsegel, stort och fint, efter orginalritningarna, men med en annan duk. Vi har denna gång valt en duk som heter HydraNet®, en slittålig stark duk för lååånga seglatser. Vi skall få seglet levererat i mitten av september till Spanien, dit vi själva åker lördagen den 7 september.
Nu är vi på gång. Yeess.





Monday, August 5, 2013

Nyhet på bloggen

Nu kan ni titta på våra samlade videoklipp genom att klicka på länken i menyn till höger som heter: FILMKLIPP- Länk till Youtubekanalen.