Tuesday, April 18, 2017

Chaguaramas, Trinidad

Platsen de flesta långseglare hamnar på någon gång, för oss är det första gången. Chaguaramas en plats där oljeindustri, supplyfartyg delar plats med långseglare, känt som en okey uppläggningsplats under orkansäsongen i Karibien.
Under 25 år leasade USA hela udden och hamnen här under kriget och fram till mitten av 60-talet. Man hade en stor flottbas strategiskt placerad. Detta har nu blivit uppläggningsplatser och verkstäder för seglingsindustrin och som sagt en del supplyfartyg, för här ute i bukten kan man se produktionsplattformar i soldiset. Längre bort har vi Venezuela och början på hela den Sydamerikanska kontinenten.
Som vanligt har vi mycket på "to-do-listan" bland annat en trasig frys, detta hände ett dygn ifrån St Helena, såg då för ett ögonblick allt fint kött, lammkotletter, köttfärs, kycklingfiléer vi köpt i Cape Town försvinna, MEN vi lyckades pressa ner kylskåpets kompressor till en ganska bra frys med hjälp av lite frigolitinlägg så maten klarade tre veckors segling till.
Så vi är sysselsatta fram till 1 maj då hon lyfts på land.

No comments:

Post a Comment