Monday, April 2, 2018

North Carolina


Påsken är över och vi håller fortfarande på att färdas på ICW Inter Coastal Waterways, vi är inne på vår 15 dag, och vi tycker fortfarande att det är spännande och framförallt annorlunda. Hela vattenvägen har en såkallad ”statemile” skala. Här talar vi inte om en nautisk mil utan naturligtvis en amerikank mile som är 1,6 km. Man har en gång bestämt att leden börjar i Norfolk Virginia och slutar i Miami Florida. Vi började på STM 1065 i Fort Lauderdale och vi räknar uppenbarligen neråt. Idag startade vi på STM 229 i Swansboro, så nu är det inte långt kvar.


Fullmåne påverkar tidvattnet

Vädret har varit fint hela sista veckan och månen som vi annars tycker så mycket om när vi seglar till havs och har den som sällskap på nätterna, är vi inte lika glada för här. Det har som ni märkt varit fullmåne här i påskhelgen och det innebär ju att låg och högvatten blir extrema, högvatten då kommer vi för nära broarna med masttoppen och lågvatten kommer kölen för nära botten. Men som vi sagt förut, botten består av mjuk mudd så det är mest irriterande när vi plöjer igenom.



Vad vi ser efter stränderna, ja det är amerikanska hus som ser lite ut som om det vore Disneyland, alla bygger långa långa träspångar ut till vattnet där de har sin snabbgående båt uppe i luften på en ställning, många löpmeter virke har det gått åt för att man är inte så mycket för att dela en brygga, utan varje hus skall ha sin egen.



Vidare ser vi många fåglar, vadarfåglar inne vid stränderna och skarvar som finns lite överallt, och sen alla örnar som bygger sina bon på sjömärkespelarna, här i North Carolina använder örnarna även de spetsiga röda märkena, i Florida var de gröna fyrkantiga mest populära.





No comments:

Post a Comment